Bombshell – kako je spremenilo način, kako ljudje gledajo na ženske v medijih?

Ko pride film in svet obrne na glavo, lahko samo praznujemo, še posebej, ko nam film pokaže, kaj se dogaja v zakulisju v nekaterih največjih svetovnih korporacijah, kjer vsak dan vidimo lepe obraze, samo da končamo. zavedajoč se, da so ti lepi obrazi šli skozi veliko težav in morda celo še vedno gredo skozi to.

Eden takšnih filmov je bil Bombshell, ki je bil izdan v pravem trenutku in je spremenil svet, ko so prišle novice, da je ustanovitelj Foxa Roger Ailes zlorabljal ženske.

Bombshell je odličen film in tukaj je, kako je vplival na svet in spremenil način, kako gledamo na ženske v medijih.

Kaj se je pravzaprav zgodilo

Ko je režiser Charles Randolph pripravljal scenarij za film Bombshell, so se pri Foxu pripravljale težave.

Fox je korporacija, ki ima televizijsko mrežo, najbolj znano po Fox novicah. Voditeljica Fox & Friends, Gretchen Carlson, je bila odpuščena iz Foxa, brez posebnega pojasnila.

Kmalu zatem, poleti 2016, je ustanovitelja Foxa Rogerja Ailesa obtožila spolnega napada in imela dokaze.

Medtem ko je večina ljudi pričakovala, da bo zagorela, kot se pogosto zgodi, ko ljudje izzivajo vodjo korporacije, se je zgodilo ravno nasprotno. Obtožbe so bile resnične in okrepilo se je več žensk, med drugim se je oglasila tudi Megyn Kelly, voditeljica superzvezdnika na Foxu, ki je potrdila obtožbe.

Roger Ailes se je bil prisiljen umakniti s svojega položaja s sramoto. Še več, leto 2017 je prineslo novice o Harveyju Weinsteinu, vodji Miramaxa, ki je bil tudi zaprt zaradi spolnega napada in posilstva.

To je le dalo olja na ogenj in Randolphov scenarij je že pritegnil prave oči.

Ženske so se pridružile klepetu

Charlize Theron je bila prva, ki je videla scenarij in se prva pridružila projektu, saj je bila presenečena nad tem, kako je bil scenarij napisan. Poleg Theron bi bili glavni zvezdi filma Nicole Kidman in Margot Robbie. Jay Roach je nastopil kot režiser, čudoviti John Lithgow pa je igral nasprotje čudovitega Rogerja Ailesa.

Vendar so bile ženske v središču zgodbe in so bile vse, kar bi lahko pričakovali od njih v takšnem filmu, filmu, ki je prikazal boj žensk v položaju, kot je njihov, na delovnih mestih, ki so bila sovražna in naravnost strašljiva. delati pri.

Film je spremenil mnenja

Ta film je bil tako dober, da je spremenil mnenje mnogih, ki so mislili, da so ga imele ženske v medijih dobro. To preprosto ni bilo res in glede na okoliščine nastajanja filma so vsi gledali ženske v medijih z drugim nizom oči, ki je gledal pod površje.

Ob spremenjenih mnenjih in odprtih vratih se je več žensk oglasilo in spregovorilo o nadlegovanju na delovnem mestu, s čimer smo opozorili na več neprijetnih, a nujnih novic.

Bombshell je odličen film, ki ujame in nam pokaže enega najpomembnejših trenutkov v novejši feministični zgodovini.

Previous post Kratka zgodovina feminizma
Next post Feministične knjige ki jih morate prebrati