Spomin na izziv »Ženske podpirajo ženske« na Instagramu

Internet je dom nekaj odličnih idej, ki bi jih lahko zamudili, če nimamo pojma, kaj se dogaja. Ki ima čas, da obišče družbena omrežja in jih brska ure in ure iščemo zabavne račune, ki jim lahko sledimo, ali celo kodo bet365, ko je toliko za postoriti o skoraj vsem, od našega vsakdanjega življenja do sveta okoli nas.

Včasih bi morali preživeti čas na družbenih omrežjih, da bi videli vse izzive in lepoto, ki jo lahko prikličejo. Čeprav niso vsi izzivi namenjeni temu, da se pokrijete z ledeno vodo, nekateri zagotovo spodbujajo k razmišljanju in dajejo moč.

V nekem trenutku sredi leta 2020 se je na Instagramu pojavil izziv z imenom Women Supporting Women, pri čemer so se ženske po vsem svetu pridružile in si podpirale.

V čem je bil izziv? Poglejmo nazaj in uživajmo v redkih lepih trenutkih družbenih omrežij.

Ženske podpirajo ženske – izziv od nikoder

V nekem trenutku leta 2020 se je na Instagramu začel pojavljati izziv. Izziv je bil preprost, za ženske je bil izziv podpreti druge ženske, tako da objavljajo svoje enobarvne fotografije. Menda so bile ustvarjalke izziva Turkinje, ki so bile zgrožene in so se odzivale na zločine nad ženskami, ki so se dogajali v Turčiji, vključno z femicidom.

Rečeno je, da bi se Turki vsak dan zbudili in videli črno-bel videoposnetek umora ženske na spletu, v časopisih in na televiziji.

Izziv je bil preprost, vaša fotografija, objavljena na spletu, stati s padlimi ženskami. Opomniti preostali svet, da je objavljena fotografija dejansko lahko vaša fotografija v časopisu ali na televiziji, potem ko vas ubijejo.

Izziv je bil objaviti sebe in uporabiti hashtage #challengeaccepted ter označiti pet drugih žensk.

Gorelo je kot svetilnik

Ko se je izziv začel, se je razširil kot požar, kot je bil prižgan svetilnik in videl ga je ves svet. Izziv je dobil še večjo pozornost, ko so znane osebnosti, kot so Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Jennifer Garner, Eva Longoria, Jenna Bush Hager, Ayesha Curry, Kerry Washington, Gabrielle Union in Vanessa Bryant, objavile svoje fotografije.

Glede na število sledilcev, ki jih imajo te ženske, je izziv eksplodiral na internetu in kmalu je bil hashtag #WomenSupportingWomen povsod, da ne omenjam #challengeaccepted. To je bil ponosen in neverjeten trenutek v zgodovini feminizma, ki se je začel zaradi nečesa groznega, a je tako narasel, da je pritegnil veliko pozornosti in prinesel spremembe, kar je bil končni cilj.

So takšni trenutki pomembni?

Kadar koli na svetu obstajajo težave, kot je slabo ravnanje z ženskami, je pomembno, da to vprašanje izpostavimo čim več ljudem. Ko imate tako ogromno platformo, kot je Instagram, lahko zlahka dosežete milijone ljudi. Prav to se je zgodilo z izzivom Women Supporting Women.

Takšni trenutki bi lahko zelo dobro spremenili zgodovino na bolje, če bi dosegli dovolj ljudi.

Leta 2020 je na Instagramu eksplodiral izziv Women Supporting Women, ki je ustvaril val enobarvnih fotografij v podporo ženskam v Turčiji, ki so bile zlorabljene. To je bil močan trenutek v zgodovini feminizma, ki smo mu še vedno naklonjeni.

Previous post Feministične knjige ki jih morate prebrati
Next post Male ženske in feminizem